ga naar navigatie

Home

Vereniging Stad en Lande

Stad & Lande bestaat sinds 1924 en is een vereniging voor iedereen met interesse voor de geschiedenis van stad en provincie Groningen.
Jaarlijks is de vereniging verantwoordelijk voor meerdere publicaties, excursies en restauraties van monumenten. Ook participeert de vereniging in verschillende samenwerkingsverbanden met andere instellingen zoals bij het organiseren van lezingen en de Dag van de Groninger Geschiedenis.
Als lid ondersteunt u de activiteiten van de vereniging en ontvangt u vier maal per jaar het cultuurhistorisch tijdschrift Stad & Lande en ieder najaar het Historisch Jaarboek Groningen.

Lidmaatschap

Leden ontvangen vier maal per jaar het cultuurhistorisch Tijdschrift Stad & Lande en ieder najaar krijgt u het Historisch Jaarboek Groningen. Als lid kunt u uiteraard kosteloos de lezingen bijwonen. Deelname aan excursies geschiedt tegen een aantrekkelijke prijs.

Gratis proefnummer

Vraag nu gratis op proef een oud nummer aan van het tijdschrift Stad & Lande. Dan kan via het contactformulier of via info@stad-lande.nl onder vermelding van 'gratis proefnummer' en uw adres.
N.B. Zolang de voorraad strekt.

 

Lezing 22 januari

Jan van Holsteyn geeft een kijkje achter de schermen van het populaire NTR-programma Verborgen Verleden. Het tv-programma heeft hoge kijkcijfers, omdat het de persoonlijke familiegeschiedenis van prominente Nederlanders verbindt met de geschiedenis van ons allemaal. Hoe slagen de makers erin dit te bereiken? Wat betekent het programma voor de deelnemers?
Locatie: Groninger Archieven, Cascadeplein 4 te Groningen
Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Gratis toegang.