ga naar navigatie

Home

Vereniging Stad en Lande

Stad & Lande bestaat sinds 1924 en is een vereniging voor iedereen met interesse voor de geschiedenis van stad en provincie Groningen.

Jaarlijks is de vereniging verantwoordelijk voor meerdere publicaties, excursies en restauraties van monumenten.
Daarnaast participeert de vereniging in verschillende samenwerkingsverbanden met andere instellingen zoals bij het organiseren van lezingen in het najaar en voorjaar Ún de Dag van de Groninger Geschiedenis.

Lidmaatschap

Leden ontvangen vier maal per jaar het cultuurhistorisch Tijdschrift Stad & Lande en ieder najaar krijgt u het Historisch Jaarboek Groningen. Als lid kunt u uiteraard kosteloos de lezingen bijwonen. Deelname aan excursies geschiedt tegen een aantrekkelijke prijs.

Gratis proefnummer

Vraag nu een gratis proefnummer aan van het tijdschrift Stad & Lande via het contactformulier of via info@stad-lande.nl onder vermelding van 'gratis proefnummer' en uw adres.
N.B. Zolang de voorraad strekt.

 

Lid worden

Het lidmaatschap van Stad & Lande bedraagt 27,50 euro per jaar.
Middels het contactformulier kunt u zich aanmelden.

lezing woensdag 2 november

Een avond met twee lezingen rondom het thema Groninger immaterieel erfgoed. Hein Bekenkamp zal spreken over 'de Achtentwintigsten. Feest in Gruno's straten' en Henk Werk zal een lezing houden over 'Groninger kermis onder vuur'.

plaats: RHC Groninger Archieven
tijd: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
kosten: gratis
Voor meer informatie over andere lezingen kijk bij NIEUWS

Excursie Verhalen van de Eems- en Dollardkust

Op zaterdag 29 oktober organiseert Stad & Lande in samenwerking met Stichting Verdronken Geschiedenis een 'Kolkentocht' door het Oldambt.

excursie verhalen eems dollardkust.pdf

Facebookpagina

Wilt u onze activiteiten actueel blijven volgen? Like dan onze Facebookpagina

Facebook Stad & Lande