ga naar navigatie

Home

Vereniging Stad en Lande

Stad & Lande bestaat sinds 1924 en is een vereniging voor iedereen met interesse voor de geschiedenis van stad en provincie Groningen.
Jaarlijks is de vereniging verantwoordelijk voor meerdere publicaties, excursies en restauraties van monumenten. Ook participeert de vereniging in verschillende samenwerkingsverbanden met andere instellingen zoals bij het organiseren van lezingen en de Dag van de Groninger Geschiedenis.
Als lid ondersteunt u de activiteiten van de vereniging en ontvangt u vier maal per jaar het cultuurhistorisch tijdschrift Stad & Lande en ieder najaar het Historisch Jaarboek Groningen.

Lidmaatschap

Leden ontvangen vier maal per jaar het cultuurhistorisch Tijdschrift Stad & Lande en ieder najaar krijgt u het Historisch Jaarboek Groningen. Als lid kunt u uiteraard kosteloos de lezingen bijwonen. Deelname aan excursies geschiedt tegen een aantrekkelijke prijs.

Gratis proefnummer

Vraag nu een gratis proefnummer aan van het tijdschrift Stad & Lande via het contactformulier of via info@stad-lande.nl onder vermelding van 'gratis proefnummer' en uw adres.
N.B. Zolang de voorraad strekt.

 

Lid worden

Het lidmaatschap van Stad & Lande bedraagt 27,50 euro per jaar.
U krijgt hiervoor 4x per jaar ons prachtige tijdschrift en het Historisch Jaarboek Groningen.
Daarnaast kunt u natuurlijk deelnemen aan de lezingen en excursies.
Middels het contactformulier kunt u zich aanmelden.

lezing woensdag 29 maart

Thema: De grens van de Stad
Maarten Duijvendak spreekt over de afbraak van de stadswallen en fortificaties uit de eerste helft van de 17e eeuw, die voor de stad een omknelling waren geworden. Wat betekende dit begin van het moderne Groningen voor de bewoners?

plaats: HC Groninger Archieven (Cascadeplein 4)
tijd: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
kosten: gratis
Voor meer informatie over andere lezingen kijk bij NIEUWS

jaarvergadering en lezing op 12 april

Op woensdag 12 april zal Henk Boels een lezing houden over de guillotine in Groningen 1811-1813. Hierbij wordt onder andere verteld over de veroordeelden en de moeilijkheden om de guillotine in Groningen te krijgen.
Voorafgaand aan de lezing zal de jaarvergadering van Stad en Lande plaatsvinden.

plaats: Groninger Archieven (Cascadeplein 4)
opening zaal: 19.30 uur
aanvang jaarvergadering: 20.00 uur
aanvang lezing: 20.30 uur